onsdag 29. april 2009

Gode orkide tips mottas med takk....


Har akkurat kjøpt denne,og siden mine orkideerpleier dø ganske fort
lurer jeg på hva dere gjør for å få de til å trives??

7 kommentarer:

 1. Nei jeg gjør egentlig ikke noe spessielt med orkideene. De får litt vann ca en gang i uka.
  Men de står på vinteren i ei stue som ikke er så varm. På sommeren passer jeg på at de ikke får noe særlig direkte sol. I hvertfall ikke midt på dagen. Tror det er viktig å ikke vanne for mye. Men sammtidig nok. Og bor en i nytt, tett, varmt hus, tror jeg det ofte er vanskelig å få til blomstene. Jeg er egentlig ikke flink med planter. Glemmer å gjødsle, og glemmer ofte å vanne. Ser det på en grønnrenne jeg har på kjøkkenet. Det er det varmeste rommet om vinteren, og den blir ganske så blass i fargen visst den tørker inn. Men så får den litt vann, og "smiler" til meg med klare farger igjen.
  Ja du får ha lykke til :)

  SvarSlett
 2. Orkideen er nøysom og den får ikke gjødsel av meg. Den får bare et eggeglass med vann i uken, og står ikke i direkte sollys. Mine står i månedsvis. Når den er avblomstret, prøver jeg å væe tålmodig :-) Kommer som regel blomster igjen.

  Lykke til !

  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 3. En gang i uken tar jeg orkideen under springen i lunket vann og lar den renne godt av seg.Fortsett på samme måte når de er avblomstret.Vær tålmodig,og den vil blomstre igjen og igjen.Mine trives best i vestvendt og østvendt vindu.Altså lys,men ikke sol hele tiden.Så kan du jo prøve og koseprate litt med den...Jeg fikk rådet av en botanikervenn.Lykke til!

  SvarSlett
 4. Den skal vannes med et egg-glass hver uke eller så har jeg også hørt at den kan settes i dusjen og la det renne igjennom en gang i uken.

  Du får prøve! Den skal i alle fall ikke ha mye vann!!!

  Hilsen Ljo som ønsker lykke til! ;O)

  SvarSlett
 5. Orkidèen kommer fra ekstreme tørre strøk, og når regnet først kommer, bøtter det ned digre kjerringer. Ei som hadde vært på orkidèekurs (faktisk) hadde lært at du skal vanne de ved å la røttene bli gjennomvåte ca en gang i uka. Noen sier at du skal dyppe de ned i noe, men da kan du overføre evt sykdommer hvis du har flere orkidèer. Så gjør som Anonym sier, og hold de under rennende vann noen sekunder. Og som også nevnt, unngå direkte sol.

  SvarSlett
 6. Skriver under på Marika sitt innlegg:) Vil også tilføye at orkideene trives med litt lys på røttene, så bruk ein heilt eller delvis gjennomsiktig potteskjuler. Du kan gjødsle med flytende gjødsel spesielt berekna på orkideer.

  SvarSlett
 7. mine orkideer som jeg har nå har stått i blomst siden november. den ene har begyndt å miste noen av blomstene nå. men den andre er like sprek enda. jeg har den i en høy vase som skrår utover. i bunn har jeg ca 6-7cm med vann, og over det står potten, slik at ingen av røttene er i kontakt med vannet, men det fordamper litt og litt, akkurat passe fuktighet til at blomsten trives perfekt. trenger omtrent ikke vanne den. men sånn innimellom lar jeg den få renne skikkelig igjennom under springen slik som det har vert nevnt her.og selvfølgelig etterfyller jeg vannet som ligger i bunn av den halvgjennomsiktige potten.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en liten hilsen =)